Voorbereidingen (2)

Deze week is een soort van D-week. D-day is in zicht.

Dit weekend heb ik de puntjes op de i gezet in huis. Nog even een kozijn geschilderd, laatste spullen naar het milieupark gebracht en de kamers ‘photo-ready’ gemaakt.

Aanstaande dinsdag komt de verhuurmakelaar die ik heb gekozen om foto’s te maken van de woning, waarna hij online kan. Ze verwachten hem snel kwijt te kunnen zijn. Kennelijk is mijn huis een gewild huis. Een appartement in Rotterdam met 4 kamers. Zoals ik begrijp, een moeilijk te krijgen woning. Dat is dan ook direct de enige en laatste drempel. Als ik een huurder heb (lees: inkomsten), kan ik alles bevestigen en eindelijk hardop zeggen dat ik echt weg ga.

Ik heb ondertussen de VVE aangeschreven en een afspraak staan voor verzekeringen. Ik heb een uittreksel van het geboorte register binnen en ben al naar de huisarts en tandarts geweest. Ik heb een goede North Face tas gekocht en Lowa (vegan) hiking schoenen gekocht. Een rib minder, maar ik kom beetje bij beetje dichter bij mijn doel.

Ik heb in ieder geval al geboekt!! (Superjippie) Op 26 september vlieg ik om 11:45 van Amsterdam naar Moskou, dan blijf ik een dagje daar en op 28 september stap ik op de trein. Eerst naar Irkutsk, Rusland, dan naar Ulan Bator, Mongolië, om te eindigen in Beijing. Daarna zie ik het wel.. Ik wil heel graag naar Tibet, dus dat zal ik daar wel regelen, om vervolgens via Nepal naar India te reizen. We zien wel. Dat is het mooie; ik kan straks doen wat ik wil. Complete vrijheid!

Wel veel bureaucratie die daaraan vooraf gaat, maar dat terzijde.

3 reacties

  1. Mocht je gedurende je trip informatie of tips nodig hebben: laat het me weten! Ik heb ruim 6.000 KLM collega’s op Facebook die overal ter wereld zijn geweest (in ieder geval ook Tibet vanuit Chengdu bijvoorbeeld) en vaak nog telefoonnummers, adresjes, taxichauffeurs etc in hun bestanden hebben staan. Het wordt een supervette reis schat! Maak mooie foto’s en reisverslag in Mongolië, ben erg benieuwd hoe dat daar is.

    1. Ooooh superfijn! Ik wil vanuit Beijing naar Tibet met de trein! En dat wil ik in Beijing boeken, dus tips zijn welkom! 😀 <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *