Voorbereidingen

Ik denk dat ik 13 of 14 was, toen ik voor het eerst kenbaar maakte dat ik de wereld wilde zien. Reizen, culturen ervaren en complete vrijheid. Ik heb het jaren geroepen, maar steeds was er iets dat mij in Nederland hield (al dan niet bewust); werk, een relatie, geld…. enzo.

Nu is het zover; ik ben 32 jaar, bijna 20 jaar na mijn eerste openbaring en daar ga ik. Op wereldreis. Er is niets dat mij nog tegen kan houden in Nederland… althans… behalve al die bureaucratische en wettelijk verplichte shit.

Vaccinaties: HOI! Geen moment bij stilgestaan dat ik die nodig zou hebben en dat het fijn zou zijn als ik me daarvoor zou verzekeren. 1 januari kwam, niet verzekerd. 1 februari kwam, niet verzekerd. Op 18 februari bedacht ik me (lees; vertelde Manuel me) dat het wellicht handig was niet binnen 3 weken dood te gaan, in een onbekend land, aan difterie. Oh ja. Even de verzekering bellen. ” Helaas mevrouw Ong, tot 1 februari had u dit nog kunnen aanpassen”. Okay, whatever. Dan maar op zoek naar de goedkoopste optie. Dit werd http://www.reisprik.nl. Na gedegen onderzoek zou dit me maar een kleine 500 euro kosten, in plaats van een kleine 600 bij de GGD (afzetters). Dus daar start je dan mee. De eerste stap om die droom te verwezenlijken.

Stond ik bij de verkeerde huisartsenpost….. maar dat terzijde (dat is een verhaal op zich met boze assistentes en verkeersregelaars). Morgen heb ik mijn 2e consult voor Hep A&B en dan krijg ik ook het verhaaltje over de malariamug en de snelcursus “waarom geen groente eten in India”. Kan niet wachten. Met een beetje geluk krijg ik ook de prik voor rabies.

Ondertussen heb ik geleerd dat mijn huis vrij snel te verhuren is voor een flink bedrag (Manhattan aan de Maas, anyone?) en hoef ik me dus geen zorgen te maken om geld. Een constante stroom van inkomsten verzekert me van een riant leven buiten NL en zorgt ervoor dat ik die complete vrijheid zal ervaren. Superjippie!

Na dit alleen nog maar regelen:

– Verzekering

– VVE inlichten 

– Huis verhuren

– Uitschrijven

– Postadres doorgeven

– Uitzwaaidag organiseren

– Baan opzeggen

Dit is natuurlijk lang niet alles. Ik moet nog allemaal rotklusjes regelen, maar dat lukt me wel.

Oh ja, je vraagt je misschien af wat ik dan in godesnaam ga doen. Nou, gewoon, op wereldreis. De rest hoor je later wel. Eerst voorbereiden.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *